Maak het verschil en help iemand op weg!

group of people standing on seashore

Stel je eens voor dat je nieuw bent in een vreemd land, de taal nog niet spreekt en weinig begrijpt van wat er van je wordt verwacht. De kinderen moeten naar school, maar hoe werkt dat? Het vuilnis gaat hier in containers, maar wat daarna? Dan is het een wereld van verschil of iemand je op weg wil helpen. Iemand die naast je staat op moeilijke momenten en je uitlegt hoe je de dingen zelf kunt gaan regelen.

VluchtelingenWerk De Fryske Marren zoekt met spoed vrijwilligers die nieuwkomers een steuntje in de rug willen geven.

Als maatschappelijk begeleider ondersteun je nieuwkomers. Dat kan een alleenstaande zijn, maar ook een gezin. Ze hebben al een verblijfsvergunning en zijn dus verhuisd van het AZC naar een woning. Idealiter wonen jullie bij elkaar in de buurt en treffen jullie elkaar wekelijks. De begeleiding betekent vertrouwen opbouwen en samen praktische zaken regelen. Veel zaken die voor een Nederlander vanzelfsprekend zijn, maar waar een nieuwkomer moeite mee heeft. Als vrijwilliger krijg je ondersteuning van de teamleiders op het kantoor in Joure. Bovendien zijn er collega maatschappelijk begeleiders. Je hoeft het dus zeker niet allemaal alleen te doen. Een opleiding of ervaring met begeleiden is niet nodig. De wil om er voor iemand anders te zijn, is het belangrijkst. De rest leer je bij ons, via gratis trainingen en in de praktijk. Gemiddeld kost het je 2 à 3 uur per week.

Interesse? Stuur een bericht naar ebrinkhuis@vluchtelingenwerk.nl Je hoeft alleen aan te geven dat je interesse hebt om als vrijwilliger aan de slag te gaan. We nodigen je dan uit om kennis te komen maken. Hopelijk tot snel!

Ik wil lid worden

Wil jij graag lid worden van Balk Vooruit? Vul hier je gegevens in.