Project Omtinkers

Omtinkers zijn vrijwilligers die vanuit ervaring, talent en plezier tijdelijk met iemand meelopen in het leven. Ze helpen bij het omgaan met alledaagse zaken zoals het huishouden, sociale contacten, contact met instanties, gezondheid, kinderen, geld, mantelzorg, noem maar op…

Dat is waar Omtinkers zich op richten:  niet problemen op lossen voor anderen maar door mensen te helpen ze zèlf op te lossen.

De Omtinkers worden vanuit De Kear ondersteunt met een training van drie dagdelen, zodat ze opgeleid en voorbereid zijn op hun rol. Omtinkers krijgen daarbij handvatten voor het coachen, versterken hun eigen talenten en ze leren van elkaar door intervisie.

Omtinkers zijn buurtbewoners die wat extra willen betekenen voor een ander en zijn er voor alle inwoners van gemeente De Fryske Marren.

Wil jij ondersteund worden door Omtinkers of ken je iemand die wat ondersteuning zou kunnen gebruiken door Omtinkers? Mail of bel dan, ook voor meer informatie met Francien Bekius. Telefoonnummer: 06- 512 911 63.

E-mailadres: f.bekius@sociaalwerkdekear.nl

Ik wil lid worden

Wil jij graag lid worden van Balk Vooruit? Vul hier je gegevens in.